måndag 3 augusti 2009

grillas det

Först så kommer fisken, vaccad och levererad från en fjällsjö.
Sen läggs den på dubbla foliepapper, tillsammans med smör, dill, purjolök, citron och glöm inte att salta.
Gör även iordning en liknande förpackning med folie innehållandes thaiwok eller andra frysta grönsaker (jaja, har man egna så går även det bra), krydda med thai, salt, och så glöm inte smöret.
Åsså som sås, gräddfil och en burk rom ihopröres med lite svartpeppar och salt, in i kylskåpet i väntan.

Sen startar man upp grillen, mycket kol och solsken är även bra.

Lägg den förpackade maten på grillen, efter tio minuter bör det ha börjat läcka ur någon av dessa så att smöret rinner ut och det tar eld.
Tag då i detta läge en vattenkanna fylld med vatten och inget annat och häll ca en liter över elden så att den inte sprider sig till markisen som givetvis är utfälld på grund av solen.
Därefter locket på grillen för efterputtring i ca 5 minuter.

Servera direkt från foliet på väntande tallrikar. Tillsammans med en kall öl så heter detta semester!!!



3 kommentarer:

Du får gärna skriva en kommentar! Har du inget konto? Kommentera som: Anonymt, men skriv gärna vem du är då! ;)